Leveransvillkor

När du handlar hos oss ingår alltid moms och fri frakt i det angivna priset. Vi levererar alla produkter och tillbehör kostnadsfritt inom Sverige. Spditör är DB Schenker.

Leveranstiden varierar mellan 2-6 arbetsdagar, beroende på hur paketet levererasVi gör alltid allt vad vi kan för att hålla den uppskattade leveranstiden, för att du ska få hem dina produkter så snabbt som möjligt. Ibland kan det dock ta lite längre tid än beräknat, om vi till exempel får vänta på leverans från leverantören. Men vi levererar din beställning så fort vi bara kan. Tänk på att du som kund alltid ska kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen av produkterna.

Leveransbekräftelse

När vi har tagit emot din order får du en orderbekräftelse av oss via e-post. 

Transportskador

Om en transportskada skulle uppstå ber vi dig att göra en anmälan om skadan till vår kundtjänst via e-post eller telefon. Vi följer konsumentverkets riktlinjer och anmälan ska göras inom skälig tid efter det att köparen märkt eller borde ha märkt felet. Det är därför viktigt att du avemballerar och inspekterar dina produkter noggrant. För företag gäller att anmälan om transportskador ska ha inkommit inom sju dagar.
För att ärendet ska kunna handläggas på snabbast möjliga sätt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas. Beroende på skadans omfattning företas omleverans, avhjälpande eller prisavdrag.

Fri frakt 

Produkter levereras normalt sätt med DB Schenkeri hela Sverige. Är produkten liten kan även Postnord användas.

När paketet är framme hos ditt närmaste DB Schenker-ombud aviseras du via sms, e-post eller brev. I din avisering står ett löpnummer du måste uppge för att få ut ditt paket. Giltig ID-handling måste också alltid uppvisas i samband med avhämtningen.

Om du inte har möjlighet att vara hemma och passa speditörernas leveranstider kan du välja Hämta själv som leveranssätt i kassan. Då hämtar du själv dina produkter i butiken på Strandängsvägen 46, 255 92,Helsingborg. Maila info@kadelaco.com eller ring om du inte kan komma vid nästa öppningstillfälle. Nästa öppettid står alltid på förstasidan.

När du väljer Hämta själv i butik betalar du dina produkter med önskat betalningssätt i webbshopens kassa. 

En karta som hjälper dig att hitta vår butik finns här Hitta butiken

 

SPÅRNING AV LEVERANS

Vill du ha direktkontakt med DB Schenker eller om du vill spåra ditt paket med hjälp av sändnings-ID finns hjälp att få här: http://www.dbschenker.se/   

 

EXPRESSLEVERANS

Kontakta oss om du är i behov av expressleverans.